Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS

Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Przegląd rosyjskich deserów
10 rozgrzewających potraw. Sprawdzony sposób na jesienne chłody
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
12 przepisów na wigilijne potrawy - nowoczesne inspiracje na Święta
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Kuchnia boliwijska
POPULARNE PRZEPISY
Lasagne na słodko
Brzoskwinie odsącz z zalewy. Płaty lasagne gotuj we wrzątku przez 3...Bifteki z fetą i miętą
Cebulę pokrój, zeszklij na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez...Placki brokułowe
Brokuły ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odsącz je i zostaw do...Ciasto kora brzozy
Ciasto: Białka ubij na sztywną pianę, wsyp cukier, cały czas ubijając, a...Zapiekanka twarogowa z jabłkiem i rodzynkami
Jabłka obierz, pokrój w ćwiartki i wytnij gniazda nasienne. Miąższ...Zielona zupa z groszkiem ptysiowym
W garnku z grubym dnem rozpuść masło, oprósz mąką i mieszając zasmaż na...Trójkolorowe wstążki
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, odcedź. Marchew oraz cukinię...Cielęce zrazy zawijane
Sznycle cielęce umyć, osuszyć, lekko zbić, oprószyć solą i pieprzem....
CZY WIESZ, ŻE
Ostrość przypraw określa skala Scoville'a. Jest to skala ostrości, czyli pikantności danej potrawy, głównie używana w stosunku do papryk. Określa ona ilość kapsaicyny, czyli substancji powodującej uczucie ostrości, w produkcie. Najostrzejszym produktem jest papryka Trinidad Moruga Scorpion - jej nazwa nawiązuje do dystryktu Moruga w Trynidadzie i Tobago. Osiąga pikantność na poziomie nawet ponad 2.000.000 w skali Scoville'a.
LOSOWA DIETA
Dieta w czasie karmienia piersiąZałożenia - dieta w czasie karmienia piersią: W okresie karmienia piersią prawidłowe odżywianie się matki ma duże znaczenie dla zdrowia dziecka. Po wieloletnim okresie popularyzowania karmienia niemowląt sztucznymi mieszankami mlecznymi, kilka lat temu nastąpił zdecydowany zwrot ku karmieniu piersią. Jest to bowiem najlepsze źródło pokarmu dla... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła