Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Czekolada z chili i z brandy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 100 ml  gorącej śmietanki 30%
  • 100 ml  wody
  • 2 łyżki  cukru
  • 2 łyżki  miodu
  • 2 sztuki kieliszki brandy
  • 1 szczypta  chili

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlewamy wodę, następnie dodajemy cukier i połamane kawałki gorzkiej czekolady. Podgrzewamy mieszjąc, aż całość się rozpuści.
  2. Dodajemy śmietankę, miód i szczyptę chili. Podgrzewamy, rozlewamy do filiżanek. Do każdej filiżanki dodajemy po łyżce brandy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 46

Przepisy: 13


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE