Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Gorąca czekolada po meksykańsku z chili


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 3/4 szklanki  wody
  • 1 łyżeczka  ekstraktu waniliowego lub 1/2 rozdrobnionej laski wanilii
  • 3/4 szklanki  cukru
  • 1 łyżeczka  mielonego cynamonu
  • 1 łyżka  espresso błyskawicznej
  • 1 szczypta  soli
  • 70 g  startej gorzkiej czekolady
  • 2 szklanki  pełnego mleka
  • chili w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotuj wodę, następnie dodaj wanilię i dodaj ją do gotującej się wody. Następnie dodaj cukier, cynamon, espresso i szczyptę soli. Gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę, a następnie dodaj startą gorzką czekoladę. Ubijaj trzepaczką, aż do wymieszania masy. Dodaj powoli mleko i gotuj 1 minutę.
  2. Podawaj natychmiast, na wierzch posyp chili w proszku. Można również dodać na jedną filiżankę małą kulkę lodów waniliowych.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE