Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
3 sztuki filiżanki wody
4 sztuki czubate łyżeczki kawy mielonej
2 sztuki czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych
2 sztuki duże łyżki kremu orzechowego
1/2 łyżeczki kardamonu
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
bita śmietana
cukier
|
|
Sposób przyrządzania:
- W pierwszej kolejności rozpuścić krem orzechowy w 4 łyżkach gorącej wody i rozlać do 2 filiżanek.
- Zaparzyć kawę w dzbanuszku i dopełnić ją filiżanki. Można dodać po łyżeczce cukru.
- Na wierzch dodać bitą śmietanę i posypać łyżeczką zmielonych orzechów wymieszanych razem z kardamonem i gałką muszkatołową.