Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kawa orzechowa z dodatkiem kardamonu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki filiżanki wody
  • 4 sztuki czubate łyżeczki kawy mielonej
  • 2 sztuki czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych
  • 2 sztuki duże łyżki kremu orzechowego
  • 1/2 łyżeczki  kardamonu
  • 1/2 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • bita śmietana
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. W pierwszej kolejności rozpuścić krem orzechowy w 4 łyżkach gorącej wody i rozlać do 2 filiżanek.
  2. Zaparzyć kawę w dzbanuszku i dopełnić ją filiżanki. Można dodać po łyżeczce cukru.
  3. Na wierzch dodać bitą śmietanę i posypać łyżeczką zmielonych orzechów wymieszanych razem z kardamonem i gałką muszkatołową.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Olesia

Posty : 12

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE