Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kawa orzechowo waniliowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 50 ml  mocnej kawy np espresso
  • 120 ml  mleka
  • 10 ml  syropu waniliowego do kawy
  • 20 ml  syropu orzechowego
  • 2-3 kostki  cukru trzcinowego
    Do dekoracji
  • bita śmietana w spray
  • czekolada w młynku firmy Kotanyi

Sposób przyrządzania:

  1. Do wysokiej szklanki wrzucamy kostki cukru trzcinowego, następnie wlewamy syrop waniliowy.
  2. Do zimnego mleka wlewamy syrop orzechowy i spieniamy mleko, najlepiej w ekspresie.
  3. Parzymy kawę. Do szklanki wlewamy najpierw spienione mleko z syropem orzechowym a następnie kawę.
  4. Dekorujemy odrobiną bitej śmietany i posypujemy czekoladą z młynka.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 46

Przepisy: 13


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE