Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kompot truskawkowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 1.5 kg  truskawek
  • 1 l  wody
  • 400 g  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą. Gotujemy około 5 minut od zagotowania, a następnie odstawiamy na 2 godz pod przykryciem (w tym samym ciepłym garnku), żeby nabrał aromatu.
  2. Jeśli chcemy zrobić kompot w słoiku to truskawki układamy we wcześniej wyparzonych słoikach 0,5 litrowych (prawie do pełna - zostawiamy od góry 2-3 cm wolnej powierzchni). Z wody i cukru gotujemy syrop, którym kolejno zalewamy truskawki. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy. Słoiki pasteryzujemy około 20 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE