Dzisiaj jest: Piątek, 10.07.2020 Imieniny: Filipa i Amelii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kompot z suszonych owoców


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 150 g  suszonych śliwek bez pestek
  • 150 g  suszonych jabłek
  • 150 g  suszonych gruszek
  • 150 g  suszonych moreli
  • 4 łyżki  cukru
  • sok z 1 cytryny
  • 2 sztuki gwiazdki anyżku
  • 3 sztuki goździki

Sposób przyrządzania:

  1. Owoce opłucz i mocz przez 2-3 godziny w 1,5 litra letniej wody.
  2. Następnie dodaj cukier i przyprawy. Gotuj 15-20 minut, aż owoce będą miękkie.
  3. Po ugotowaniu dopraw sokiem z cytryny i jeśli trzeba cukrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE