Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.01.2022 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Korzenna kawa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 3 łyżeczki  kawy rozpuszczalnej
  • 1 szklanka  mleka 2%
  • 1 szklanka  wody
  • 2 łyżeczki  miodu
  • 1 sztuka płaska łyżka przyprawy do piernika

Sposób przyrządzania:

  1. Miód wymieszać z przyprawą do piernika i lekko podgrzać.
  2. Kawę zalać wrzątkiem, wymieszać. Wlać do niej gorące mleko.
  3. Do filiżanki na spód wlać miód z przyprawą i zalać gorąca kawą, wymieszać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE