Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Lemoniada z arbuza


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  kupnego soku z cytryny lub najzdrowiej wyciśniętego z cytryn
  • pół szklanki cukru
  • 3 sztuki i 1/2 szklanki wody
  • 3 szklanki  rozdrobnionego (np. na małe kostki) arbuza bez pestek
  • opcjonalnie trochę wódki jeśli chcemy otrzymać drink alkoholowy
  • kilka kostek lodu

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym dzbanku połącz sok z cytryny i cukier. Mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.
  2. Do blendera wsyp kostki arbuza, następnie wlej dobrze wymieszany syrop. Opcjonalnie można dodać wódkę.
  3. Podawaj z lodem w wysokich szklankach.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE