Dzisiaj jest: Niedziela, 27.11.2022 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Lemoniada z arbuza


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  kupnego soku z cytryny lub najzdrowiej wyciśniętego z cytryn
  • pół szklanki cukru
  • 3 sztuki i 1/2 szklanki wody
  • 3 szklanki  rozdrobnionego (np. na małe kostki) arbuza bez pestek
  • opcjonalnie trochę wódki jeśli chcemy otrzymać drink alkoholowy
  • kilka kostek lodu

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym dzbanku połącz sok z cytryny i cukier. Mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.
  2. Do blendera wsyp kostki arbuza, następnie wlej dobrze wymieszany syrop. Opcjonalnie można dodać wódkę.
  3. Podawaj z lodem w wysokich szklankach.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE