Dzisiaj jest: Czwartek, 20.01.2022 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Lemoniada z arbuza


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  kupnego soku z cytryny lub najzdrowiej wyciśniętego z cytryn
  • pół szklanki cukru
  • 3 sztuki i 1/2 szklanki wody
  • 3 szklanki  rozdrobnionego (np. na małe kostki) arbuza bez pestek
  • opcjonalnie trochę wódki jeśli chcemy otrzymać drink alkoholowy
  • kilka kostek lodu

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym dzbanku połącz sok z cytryny i cukier. Mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.
  2. Do blendera wsyp kostki arbuza, następnie wlej dobrze wymieszany syrop. Opcjonalnie można dodać wódkę.
  3. Podawaj z lodem w wysokich szklankach.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE