Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
3 sztuki brzoskwinie
kiść zielonych winogron
sok z 2 cytryn
50 g cukru
150 ml wody
1 łyżka cukru pudru
200 ml śmietanki 30%
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brzoskwinie sparzyć wątkiem, obrać ze skórki i pokroić na połówki, usunąć pestki, następnie pokroić na plasterki.
- Kilka winogron przekroić na pół, pozbawić pestek.
- Do rondla wlać wodę, dodać sok z cytryn, cukier i wymieszać.
- Gotować na małym ogniu, aż płyn zgęstnieje. Dodać brzoskwinie i winogrona i zmiksować. Ubić śmietankę i delikatnie wymieszać z schłodzoną masą i cukrem pudrem.
- Przełożyć do pucharków i udekorować kawałkami owoców.