Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Owocowy napój orzeźwiający


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 10 osób


Składniki

  • ćwierć dużego arbuza
  • 3 sztuki brzoskwinie
  • 1 sztuka duża cytryna
  • 1 sztuka limonka
  • woda mineralna bez gazu
  • 1 kostka  lodu
  • kilka listków mięty lub melisy

Sposób przyrządzania:

  1. Arbuza pozbawiamy pestek, kroimy na części i wkładamy na pół godziny do zamrażarki.
  2. Brzoskwinie obieramy ze skórki i również pozbawiamy pestek. Owoce miksujemy za pomocą blendera.
  3. Dodajemy sok wyciśnięty z połówki cytryny. Napój przelewamy do dzbanka, uzupełniamy wodą mineralną oraz kostkami lodu.
  4. Pozostałe cytrusy kroimy na plasterki i dodajemy do naczynia. Dekorujemy listkami mięty lub melisy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

franulka

Posty : 10

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE