Dzisiaj jest: Piątek, 22.10.2021 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sorbet jagodowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

kanadyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 2.5 szklanki  czarnych jagód
  • 1/4 szklanki  cukru
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1/4 szklanki  syropu z cukru
    Sos cytrynowo-estragonowy
  • sok i skórka otarta z 1 średniej cytryny
  • 1/2 szklanki  wody
  • 1/4 szklanki  cukru
  • 1 sztuka gałązka świeżego estragonu

Sposób przyrządzania:

    Przygotuj sorbet: wymieszaj jagody z cukrem, rozgotuj na maleńkim ogniu. Zdejmij z ognia, ostudź. Dodaj sok z cytryny i syrop z cukru, zmiksuj. Przetrzyj przez gęste sitko, przelej do szklanek i zamroź, co pół godziny mieszając. W tym czasie przygotuj sos cytrynowo-estragonowy: wymieszaj w rondelku wszystkie składniki, zagotuj, zdejmij z ognia, przykryj i odstaw, aby sos nabrał zapachu estragonu. Przecedź i wstaw do lodówki. Podawaj do sorbetu. Przed podaniem posyp napój całymi jagodami.



    Vitalia PL

    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE