Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
2 łyżeczki kawa Inka bezglutenowa
200 ml mleko
1/2 sztuki jabłko
1/2 sztuki pomarańcza
2 łyżki kasza jaglana ugotowana
1 szczypta cynamon
1 łyżeczka miód
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mleko zagotuj. Następnie zalej nim dwie łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej. Odstaw do ostygnięcia.
- Do misy blendera wrzuć obraną i pozbawioną gniazda nasiennego połówkę jabłka oraz wyciśnij sok z połowy pomarańczy. Dodaj dwie łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i zblenduj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Tak przygotowaną masę zalej ostudzoną Inką Bezglutenową. Dodaj szczyptę cynamonu i łyżeczkę miodu. Całość ponownie zblenduj. Twoje delikatne piankowe smoothie gotowe.