Dzisiaj jest: Czwartek, 20.01.2022 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Dyniowe spice latte


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dynia to królowa jesieni, a dyniowe spice latte to oryginalna, aromatyczna kawa, która podbiła serca miłośników kofeiny. Ten jesienny napój, zadebiutował 18 lat temu w znanej amerykańskiej sieci kawiarni. Klienci od razu pokochali jego smak i już na stałe wpisał się w jesienne, kulinarne trendy na całym świecie.

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • espresso
    podwójne
  • 150 ml  mleko
    3,2%
  • 50 g  dynia
    miąższ
  • 1 łyżeczka  przyprawa korzenna
  • 2 łyżeczki  syrop klonowy
  • 30 ml  śmietanka
    30%, Łaciata
  • 1 szczypta  cynamon

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię pieczemy w piekarniku przez 40 minut. Studzimy i przekładamy do kielicha blendera i blendujemy na gładki mus z syropem klonowym.
  2. Do wysokiej szklanki przekładamy mus.
  3. W garnku podgrzewamy mleko z przyprawami. Do szklanki z musem wlewamy espresso. Dolewamy spienione ciepłe mleko.
  4. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Wykładamy na mleko i posypujemy cynamonem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 103


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

przepisy na napojekawadynia


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE