Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 osoby
Składniki
espresso
podwójne150 ml mleko
3,2%50 g dynia
miąższ1 łyżeczka przyprawa korzenna
2 łyżeczki syrop klonowy
30 ml śmietanka
30%, Łaciata1 szczypta cynamon
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dynię pieczemy w piekarniku przez 40 minut. Studzimy i przekładamy do kielicha blendera i blendujemy na gładki mus z syropem klonowym.
- Do wysokiej szklanki przekładamy mus.
- W garnku podgrzewamy mleko z przyprawami. Do szklanki z musem wlewamy espresso. Dolewamy spienione ciepłe mleko.
- Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Wykładamy na mleko i posypujemy cynamonem.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl