Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Koktajl Ceylon Tea


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy ze słomką.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  herbata
    bardzo mocna, aromatyczna, świeżo zaparzona, lekko schłodzona
  • 2 sztuki  sok z cytryny
  • 1 szczypta  imbir
  • 200 ml  arak
  • 4 plastry  cytryna
  • lód w kostkach
  • cukier
    do oprószenia cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Bardzo zimną herbatę, sok z cytryn, arak oraz imbir miksujemy nie krócej niż przez 30 sekund.
  2. Rozlewamy do wysokich szklanek napełnionych do 1/3 wysokości kostkami lodu, na wierzchu kładziemy plasterek cytryny obficie oprószony cukrem.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 18


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

koktajleprzepisy na napoje


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE