Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1/2 sztuki granat
1/2 sztuki melon
żółty3/4 sztuki brzoskwinie
z puszki z syropem4 listki mięta
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z połówki granatu wydrąż pestki. Brzoskwinie osącz z syropu, sok zachowaj. Listki mięty opłucz, osusz.
- Do blendera wrzuć kawałki brzoskwiń i ziarenka granatu. Następnie wlej 2 łyżki syropu z brzoskwiń. Całość delikatnie wymieszaj.
- Melon umyj, osusz i obierz ze skórki. Z owocu dokładnie usuń pestki, a miąższ pokrój na bardzo małe kawałki i dodaj do pozostałych składników w blenderze.
- Całość zmiksuj na gładką masę, stopniowo dodając syrop z brzoskwiń. Koktajl przelej do wysokich szklanek, posyp ziarnami granatu i udekoruj listkami mięty.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku