Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 osób
Składniki
400 g kefir
lub naturalne, zsiadłe mleko2 sztuki ogórek zielony
1 łyżka keczup
2 łyżeczki sos sojowy
2 łyżki zielenina
drobno posiekana- koperek, natka pietruszki, rzeżucha1 ząbek czosnek
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych ogórki lekko rozdrabniamy.
- Czosnek siekamy i wraz z keczupem, sosem sojowym, przyprawami oraz szklanką kefiru rozbiajmy w malakserze.
- Gdy składniki dokładnie się rozdrobnią, dodajemy pozostały kefir oraz zieleninę.
- Całość miksujemy przez 3 s.
- Koktajl podajemy dokładnie spieniony, zaraz po przygotowaniu.