Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Koktajl pikantny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Znakomicie poprawia samopoczucie. :)

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 400 g  kefir
    lub naturalne, zsiadłe mleko
  • 2 sztuki  ogórek zielony
  • 1 łyżka  keczup
  • 2 łyżeczki  sos sojowy
  • 2 łyżki  zielenina
    drobno posiekana- koperek, natka pietruszki, rzeżucha
  • 1 ząbek  czosnek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych ogórki lekko rozdrabniamy.
  2. Czosnek siekamy i wraz z keczupem, sosem sojowym, przyprawami oraz szklanką kefiru rozbiajmy w malakserze.
  3. Gdy składniki dokładnie się rozdrobnią, dodajemy pozostały kefir oraz zieleninę.
  4. Całość miksujemy przez 3 s.
  5. Koktajl podajemy dokładnie spieniony, zaraz po przygotowaniu.



Przepis dodany przez:

gwiazdeczka8

Posty : 1

Przepisy: 58


Zobacz więcej na temat:

koktajleprzepisy na napoje


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE