Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Koktajl z mango i imbirem na wodzie kokosowej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Od kilku lat woda kokosowa to prawdziwy hit wśród gwiazd kina czy muzyki zza Oceanu. Okazuje się bowiem, że napój pozyskiwany z młodych, jeszcze zielonych owoców palmy świetnie nawadnia organizm, do tego nie zawiera ani laktozy, ani cukrów - jest więc bezpieczny dla osób z nietolerancją laktozy i cukrzycą.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 330 ml  woda kokosowa
  • 220 g  mango
    dojrzałe
  • 12 g  imbir
    świeży
  • 150 ml  sok pomarańczowy
    świeżo wyciskany
  • 15 ml  sok z cytryny
    świeżo wyciskany
  • 1/4 łyżeczki  kurkuma
    mielona

Sposób przyrządzania:

  1. Mango pokroić na kostkę.
  2. Składniki płynne dokładnie zblendować razem mango i imbirem.
  3. Dodać kurkumę i dokładnie wymieszać.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej sfera-group.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 28

Przepisy: 4


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE