Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Napój truskawkowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Najlepiej smakuje sączony przez słomkę.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  truskawki
  • 3 szklanki  woda
  • 1/2 sztuki  skórka z cytryny
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • 4 łyżki  cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Wodę z dodatkiem cytrynowej skórki zagotowujemy, odstawiamy do schłodzenia.
  2. Opłukane, odsączone truskawki lekko rozdrabniamy, przesypujemy cukrem pudrem i, pod przykryciem, odstawiamy na godzinę.
  3. Zmacerowane z cukrem truskawki przecieramy przez perlonowe sito, kilkakrotnie przepłukujemy przegotowaną wodą, aż na sicie pozostaną wyłącznie pestki.
  4. Dodajemy sok z cytryny i, gdy trzeba, całość lekko dosładzamy łyżką płynnego miodu.
  5. Napój podajemy w wysokich szklankach.



Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 49


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

przepisy na napojetruskawki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE