Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 osób
Składniki
- 250 ml curacao
pomarańczowe - 120 ml wino czerwone
półsłodkie - 15 ml brandy
- 1 sztuka pomarańcze
pokrojona w plasterki - 1 sztuka jabłko
pokrojone w kostkę - 1 sztuka cytryna
pokrojona w plasterki - 1 laska cynamon
- 120 ml lemoniada
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wymieszaj curacao, brandy oraz wino w dzbanku.
- Dodaj lemoniadę i wymieszaj ponownie.
- Wlej sangrię do kieliszków / pucharków. Dorzuć kilka kostek lodu.
- Laskę cynamonu podziel na tyle części ile będzie kieliszków / pucharków i wrzuć je do naczyń.
- Dorzuć pokrojone w plasterki / kostki owoce.