Dzisiaj jest: Niedziela, 12.07.2020 Imieniny: Jana i Gwalberta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Shake antyoksydacyjny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 100 g  orzechów nerkowca
  • 70 g  mrożonych jagód
  • 1/2 łyżeczki  buraków w proszku
  • 1/2 łyżeczki  owoców baobaba w proszku
  • 1 łyżeczka  lucumy w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Orzechy włóż do miski, zalej szklanką wody i odstaw na co najmniej 30 minut.
  2. Zamrożone jagody zmiksuj z proszkiem z buraków oraz baobaba na gładką konsystencję. Uzyskany mus wlej na dno szklanki.
  3. Orzechy zmiksuj z wodą, w której się moczyły i lucumą w proszku. Jeśli uzyskana masa będzie zbyt gęsta dolej wody. Powstałe mleczko wylej na warstwę koktajlu jagodowego.
Smacznego!


Źródło przepisu: Women's Health


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE