Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
100 g orzechów nerkowca
70 g mrożonych jagód
1/2 łyżeczki buraków w proszku
1/2 łyżeczki owoców baobaba w proszku
1 łyżeczka lucumy w proszku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Orzechy włóż do miski, zalej szklanką wody i odstaw na co najmniej 30 minut.
- Zamrożone jagody zmiksuj z proszkiem z buraków oraz baobaba na gładką konsystencję. Uzyskany mus wlej na dno szklanki.
- Orzechy zmiksuj z wodą, w której się moczyły i lucumą w proszku. Jeśli uzyskana masa będzie zbyt gęsta dolej wody. Powstałe mleczko wylej na warstwę koktajlu jagodowego.
Źródło przepisu: Women's Health