Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 50 g imbir
świeży - 1 pęczek botwinka
z liśćmi - 2 sztuki sałata rzymska
- 200 g marchew
młoda - 2 sztuki jabłka
- 300 ml jogurt naturalny
- 1 łyżka miód
- 1 szczypta sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewki, buraczki, imbir i jabłka umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Liście botwinki odłóż. Z tak przygotowanych składników wyciśnij sok za pomocą sokowirówki.
- Sałatę i liście botwinki zmiksuj blenderem i dodaj do wyciśniętego soku. Następnie wlej do mieszanki jogurt, miód i szczyptę soli. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka