Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 pęczek szparagi
zielone2 sztuki ogórek zielony
1 sztuka banan
dojrzały1/2 sztuki mango
1 garść szpinak
liście2 szklanki herbata zielona
4 sztuki rzodkiewki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szparagi oczyść i drobno pokrój. Ogórki umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Banan i mango obierz, pokrój na kawałki. Szpinak umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
- Tak przygotowane składniki wrzuć do kielicha blendera. Zalej 1/2 szklanki zaparzonej i wystudzonej herbaty. Zmiksuj. Następnie wlej resztę zielonej herbaty. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Rozlej do szklanek.
- Rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki i udekoruj nimi koktajl.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia