Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sok z czarnych porzeczek gotowany


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Polecam! :)

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  porzeczki czarne
  • 1 szklanka  cukier
  • 2 szklanki  woda

Sposób przyrządzania:

  1. Owoce przebieramy, płuczemy.
  2. Wodę z cukrem zagotowujemy.
  3. Gdy cukier całkowicie się rozpuści, wrzucamy owoce i gotujemy całość na ostrym ogniu, przez 5 minut.
  4. Gorący sok przelewamy przez sito wyłożone kilkakrotnie gazą, lekko odciskamy, natychmiast przelewamy do idealnie czystych, wygotowanych butelek, zamykamy i pasteryzujemy przez 15 minut.



Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 28


Zobacz więcej na temat:

sokczarna porzeczkaprzepisy na napoje


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE