Dzisiaj jest: Poniedziałek, 24.01.2022 Imieniny: Felicji i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sok z czarnych porzeczek gotowany


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Polecam! :)

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  porzeczki czarne
  • 1 szklanka  cukier
  • 2 szklanki  woda

Sposób przyrządzania:

  1. Owoce przebieramy, płuczemy.
  2. Wodę z cukrem zagotowujemy.
  3. Gdy cukier całkowicie się rozpuści, wrzucamy owoce i gotujemy całość na ostrym ogniu, przez 5 minut.
  4. Gorący sok przelewamy przez sito wyłożone kilkakrotnie gazą, lekko odciskamy, natychmiast przelewamy do idealnie czystych, wygotowanych butelek, zamykamy i pasteryzujemy przez 15 minut.



Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 28


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

sokczarna porzeczkaprzepisy na napoje


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE