Dzisiaj jest: Niedziela, 11.04.2021 Imieniny: Leona i Filipa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sok z czarnych porzeczek gotowany


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Polecam! :)

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  porzeczki czarne
  • 1 szklanka  cukier
  • 2 szklanki  woda

Sposób przyrządzania:

  1. Owoce przebieramy, płuczemy.
  2. Wodę z cukrem zagotowujemy.
  3. Gdy cukier całkowicie się rozpuści, wrzucamy owoce i gotujemy całość na ostrym ogniu, przez 5 minut.
  4. Gorący sok przelewamy przez sito wyłożone kilkakrotnie gazą, lekko odciskamy, natychmiast przelewamy do idealnie czystych, wygotowanych butelek, zamykamy i pasteryzujemy przez 15 minut.



Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 28


Zobacz więcej na temat:

sokczarna porzeczkaprzepisy na napoje


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE