Dzisiaj jest: Sobota, 25.06.2022 Imieniny: Łucji i Wilhelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Turecka herbata z bakaliami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Herbata pita w Turcji powinna być bardzo słodka w smaku, dlatego często dodawane są do niej bakalie, a przede wszystkim uwielbiane przez Turków rodzynki w różnych odmianach.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 3 łyżeczki  herbata czarna
    liściasta
  • 4 szklanki  woda
  • 100 g  rodzynki
    sułtańskie
  • 4 listki  mięta

Sposób przyrządzania:

  1. Wodę gotujemy w imbryku (lub małym rondelku) i dosypujemy do niej liście herbaty.
  2. Następne do wywaru dodajemy rodzynki i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut. Gotową herbatę przecedzamy i wlewamy do małych szklanek, do ozdoby dodajemy liście mięty.
  3. Herbatę możemy spożywać w towarzystwie innych bakalii: suszonych moreli, fig, daktyli.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 103


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

herbatabakalieprzepisy na napoje


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE