Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 8 osób
Składniki
- 700 g piersi z kurczaka
- sól morska
- pieprz
- 400 g jogurtu greckiego
- 10 sztuk gałązek tymianku
- sok z 1/2 cytryny
- 1 sztuka cytryna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka dokładnie opłucz, osusz i przetnij wzdłuż na kotlety. Każdą porcję mięsa posyp solą i pieprzem.
- Do miseczki wlej jogurt i wkrusz do niego tymianek. Dodaj sok z połowy cytryny i skórkę startą z cytryny. Dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
- Mięso zanurz w marynacie i odstaw do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie piecz z obu stron na rozgrzanym grillu, aż będzie rumiane. Gotową potrawę posyp przed podaniem startą skórką cytrynową i tymiankiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników