Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
50 dag pierś kurczaka
5 dag wiórki kokosowe
sól
do smakupieprz biały
do smaku
- Glazura:
5 łyżek keczup
3 łyżki olej
1/2 sztuki sok z cytryny
2 łyżki miód
2 łyżki sos sojowy
1 szczypta pieprz cayenne
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety z kurczaka dokładnie umyj, osusz, podziel na kotlety o grubości około 1,5 cm, lekko rozbij tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
- Z podanych składników przygotuj glazurę, posmaruj nią mięso.
- Piecz na grillu, często przewracaj i smaruj pozostałą glazurą.
- Po upieczeniu szybko obtocz w wiórkach kokosowych.