Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Filety z kurczaka w wiórkach kokosowych


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Serdecznie polecam! :)

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  pierś kurczaka
  • 5 dag  wiórki kokosowe
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku
    Glazura:
  • 5 łyżek  keczup
  • 3 łyżki  olej
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • 2 łyżki  miód
  • 2 łyżki  sos sojowy
  • 1 szczypta  pieprz cayenne

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z kurczaka dokładnie umyj, osusz, podziel na kotlety o grubości około 1,5 cm, lekko rozbij tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
  2. Z podanych składników przygotuj glazurę, posmaruj nią mięso.
  3. Piecz na grillu, często przewracaj i smaruj pozostałą glazurą.
  4. Po upieczeniu szybko obtocz w wiórkach kokosowych.



Przepis dodany przez:

gwiazdeczka8

Posty : 1

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE