Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 kg kiełbasa biała
- Marynata:
- 1/4 szklanki olej
- 1 łyżka musztarda
ostra - 1 łyżka rozmaryn
świeży, posiekany - 1 łyżka tymianek
świeży - 1 łyżka szałwia
świeże listki - 4 sztuki liście laurowe
- 1/2 łyżeczki ziele angielskie
- sól
do smaku - pieprz
grubo mielony, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Olej zmiksuj z musztardą. Dodaj posiekany rozmaryn, listki tymianku i posiekane listki szałwii. Listki laurowe drobno pokrusz, ziele angielskie utłucz w moździeżu. Dodaj do marynaty z niewielką ilością soli i pieprzu.
- Kiełbasę nakłuj w kilku miejscach wykałaczką, posmaruj marynatą, przykryj i odstaw na noc do lodówki. Usuń nadmiar marynaty, grilluj przez 25 minut, często odwracając.
Źródło przepisu: Moje gotowanie