Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 kg kiełbasa biała
- Marynata:
1/4 szklanki olej
1 łyżka musztarda
ostra1 łyżka rozmaryn
świeży, posiekany1 łyżka tymianek
świeży1 łyżka szałwia
świeże listki4 sztuki liście laurowe
1/2 łyżeczki ziele angielskie
sól
do smakupieprz
grubo mielony, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Olej zmiksuj z musztardą. Dodaj posiekany rozmaryn, listki tymianku i posiekane listki szałwii. Listki laurowe drobno pokrusz, ziele angielskie utłucz w moździeżu. Dodaj do marynaty z niewielką ilością soli i pieprzu.
- Kiełbasę nakłuj w kilku miejscach wykałaczką, posmaruj marynatą, przykryj i odstaw na noc do lodówki. Usuń nadmiar marynaty, grilluj przez 25 minut, często odwracając.
Źródło przepisu: Moje gotowanie