Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
2 plastry karkówki
1 sztuka żółta papryka
1 sztuka zielona papryka
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka cebula
sól
2 sztuki pomidory
pieprz kolorowy gruboziarnisty
koperek
8 sztuk ziemniaków
1 ząbek czosnku
cytryna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, oprósz solą oraz pieprzem i wrzuć na rozgrzanego grilla. Czosnek pokrój w plasterki i połóż na mięsie, delikatnie dociskając.
- Papryki i pomidory umyj, oczyść i pokrój w kawałki. Cebulę obierz i pokrój w talarki. Wyłóż na grilla obok mięsa, całość grilluj przez 5 minut.
- Grillujące się mięso skrop sokiem z cytryny i grilluj jeszcze 5 minut. Następnie skrop pozostałym sokiem z cytryny i grilluj jeszcze 30 minut, przewracając od czasu do czasu. Gotową karkówkę podawaj z grillowanymi warzywami i ziemniakami z wody, posypanymi posiekanym koperkiem.
Źródło przepisu: Przyślij przepis