Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Grillowana kiełbasa z pieca z tapenadą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kiełbasa z tapenadą to jeden z pomysłów firmy Madej Wróbel na ciekawe podanie kiełbasy. Pokazujemy w ten sposób, że kiełbasa jest świetnym składnikiem do przeróżnych potraw ? przekonuje Magdalena Matynia z Madej Wróbel. Składnikiem, który inspiruje i świetnie łączy się z innymi smakami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  Kiełbasa z pieca Madej Wróbel
  • 1 puszka  Suszone pomidory
  • 1 puszka  Czarne oliwki (bez zalewy)
  • 1 opakowanie  Koreczki helskie
  • 1 puszka  Ogórki konserwowe
  • 1 szklanka  Musztarda rosyjska
  • 1 ząbek  Czosnek
  • 1 pęczek  Natka pietruszki
  • 1 łyżka  Sok z cytryny
  • 1 szczypta  sól ziołowa
  • 1 szczypta  Pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Przekrój kiełbasę w poprzek, oddzielając dolną część kiełbasy od górnej.
  2. Przygotuj tapenadę: zmiksuj dokładnie oliwki, suszone pomidory, koreczki helskie, czosnek, natkę, sok z cytryny i przyprawy. Rozsmaruj tapenadę na połówce kiełbasy, następnie połóż warstwę musztardy i nakryj górną częścią kiełbasy.
  3. Grilluj na ruszcie lub na aluminiowych tackach. Pokrój bagietkę i przygotuj ogórki do podania jako dodatek. Podziel gorącą kiełbasę na dwie części, a jeśli masz duży apetyt, nie przedzielaj i zjedz całą.
https://www.youtube.com/watch?v=mUJRTEySdfs


Źródło przepisu: Madej Wróbel


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 2


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

tapenadaprzepisy na grilla


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE