Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grillowana tilapia z salsą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Grillowana tilapia z salsą to przepis na oryginalne danie z grilla. Na filety można również wyłożyć po łyżce masła, owinąć je folią aluminiową i upiec w piekarniku.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  filet z tilapii
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • sól ziołowa
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku
  • 1 łyżka  oliwa
    Salsa:
  • 2 sztuki  pomidory
  • 1 sztuka  cebula dymka
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 1 garść  bazylia
    listki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę umyj, osusz i dopraw do smaku solą ziołową, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstaw tilapię na 30 minut.
  2. Ruszt grilla posmaruj oliwą i piecz na nim rybę, aż będzie rumiana.
  3. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj posiekaną bazylię i dymkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i również dodaj do pomidorów. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Wymieszaj i odstaw na 30 minut. Tak przygotowaną salsę podawaj jako dodatek do ryby.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE