Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
8 sztuk kiełbasek Mazurskich
pół szklanki piwa
4 sztuki duże ziemniaki
2 sztuki cebule
natka pietruszki
olej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obrane i opłukane ziemniaki pokrój na ćwiartki. Cebule obierz z łupin, pokrój na grube plasterki.
- Na tackach do grillowania ułóż kiełbaski, pokrojone ziemniaki i plasterki cebuli. Warzywa skrop olejem. Tacki ułóż na grillu. Grilluj kiełbasę i warzywa aż się przyrumienią.
- W czasie pieczenia kiełbaski 2-3 razy polej piwem. Gotowe warzywa dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: informacja prasowa Sfera PR