Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 2 sztuki polędwiczki wieprzowe
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1/4 łyżeczki pokruszonego czarnego pieprzu
- 1/4 łyżeczki czerwonego pieprzu
- Sos
- 1/2 sztuki szkl. moreli
- 1 łyżka posiekanego imbiru kandyzowanego
- 1 łyżka octu winnego
- 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wsyp oregano. Dodaj sól, tymianek oraz dwa rodzaje pieprzu i wszystko wymieszaj. Powstałą przyprawą natrzyj polędwiczki. Ułóż mięso na posmarowanym olejem grillu i piecz 25-30 minut, odwracając od czasu do czasu.
- Do garnka włóż morele, imbir, ocet winny oraz suszony tymianek. Gotuj wszystko przez 2-3 minuty na małym ogniu stale mieszając.
- Ugrillowane polędwiczki podawaj z sosem morelowym.
Źródło przepisu: Palce Lizać