Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki pstrąg
oczyszczony2 sztuki cytryna
sól morska
do smakupieprz biały
do smaku3 sztuki dymka
1 pęczek natka pietruszki
5 gałązek tymianek
świeży3 łyżki masło
16 plastrów boczek wędzony
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pstrągi spraw, usuń kręgosłup, starając się nie przeciąć skóry. Skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem.
- Dymki oraz natkę pietruszki drobno posiekaj. Trochę tymianku i natki odłóż. Resztę wymieszaj z dymką i masłem, nafaszeruj ryby i włóż po 3 plasterki cytryny.
- Każdą rybę owiń plasterkami boczku, posyp pozostałymi ziołami i zawiń w pergamin. Bardzo dokładnie zamknij każdą paczkę, aby ryba pozostała soczysta.
- Tak przygotowane paczuszki ułóż na ruszcie i grilluj przez 25 minut. W połowie pieczenia przełóż na drugą stronę.
Źródło przepisu: Moje gotowanie