Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki tuszki pstrąga
- 1/4 kostki masła
- 1 pęczek koperku
- 1 główka czosnku
- 1 sztuka cytryna
- majeranek
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pstrągi oskrob, umyj i posól na zewnątrz i w środku. Odstaw na 15 minut.
- Czosnek pokrój w cienkie plasterki. Koperek drobno posiekaj.
- Do środka każdej tuszki włóż łyżkę masła, łyżeczkę czosnku i koperek. Oprósz ryby majerankiem, ułóż każdą osobno na błyszczącej stronie folii aluminiowej i zawiń.
- Zapakowane ryby połóż na rozgrzanym grillu i piecz 20 minut, kilkakrotnie odwracając.
- Podawaj skropione sokiem z cytryny.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka