Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grillowane pstrągi z czosnkowym aromatem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki tuszki pstrąga
  • 1/4 kostki  masła
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 główka  czosnku
  • 1 sztuka cytryna
  • majeranek
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrągi oskrob, umyj i posól na zewnątrz i w środku. Odstaw na 15 minut.
  2. Czosnek pokrój w cienkie plasterki. Koperek drobno posiekaj.
  3. Do środka każdej tuszki włóż łyżkę masła, łyżeczkę czosnku i koperek. Oprósz ryby majerankiem, ułóż każdą osobno na błyszczącej stronie folii aluminiowej i zawiń.
  4. Zapakowane ryby połóż na rozgrzanym grillu i piecz 20 minut, kilkakrotnie odwracając.
  5. Podawaj skropione sokiem z cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE