Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grillowane szaszłyki z kiełbasą, boczkiem i cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  kiełbasy
  • 100 g  wędzonego boczku
  • 200 g  cukinii
  • 100 g  pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka  majeranku
  • olej
  • sól
  • pieprz
    Sos
  • 300 ml  jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki  musztardy
  • 1/2 łyżeczki  miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę, cukinię oraz boczek pokrój na plastry. Polej składniki olejem, posyp majerankiem oraz pieprzem, wymieszaj. Odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Na patyczki do szaszłyków nabijaj na zmianę kiełbasę, owinięte w boczek pomidorki, znów kiełbasę oraz cukinię. Kontynuuj do wyczerpania składników. Szaszłyki grilluj przez 15 minut z każdej strony.
  3. Jogurt wlej do miseczki. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek oraz natkę, musztardę i miód. Wymieszaj. Tak przygotowany sos podawaj do szaszłyków.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE