Dzisiaj jest: Sobota, 12.10.2024 Imieniny: Eustachego i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grillowane szaszłyki z łososia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  świeżego łososia
  • 200 g  ryżu
  • 1 sztuka ogórek szklarniowy
  • 1-2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 4 łyżki  oleju rzepakowego
  • 3/4 sztuki cytryny
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, ostudź. Rybę pokrój w kostkę. Dwie łyżki oleju wymieszaj z 1 łyżką soku z cytryny i gałązką posiekanej natki pietruszki. Do marynaty włóż rybę i odstaw na 15 minut.
  2. Ogórek obierz, pokrój w kostkę razem z pomidorami. Cebulę i natkę drobno posiekaj. Wszystko wymieszaj z ryżem, dopraw do smaku solą i wlej pozostały olej.
  3. Kawałki łososia nabij na patyczki do szaszłyków i grilluj na rozgrzanym grillu. Podawaj z ryżową sałatką, skropione pozostałym sokiem z cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE