Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grillowane szaszłyki z ryby i cukinii


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  filetów z dorsza
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 3 sztuki liście laurowe
  • 25 ml  oleju
  • sok z 1 cytryny
  • 150 g  mąki
  • 3 sztuki jajka
  • 200 g  bułki tartej
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki cukinie
  • 200 g  wędzonej słoniny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę umyj, osusz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj razem z natką pietruszki i wymieszaj delikatnie z rybą. Następnie dodaj liście laurowe, zalej olejem i sokiem z cytryny. Odstaw na 60 minut.
  2. Po tym czasie odsącz rybę z marynaty. Oprósz dorsza solą oraz pieprzem, obtocz w mące, rozkłóconych jajkach oraz bułce tartej. Cebulę, cukinie oraz słoninę pokrój w plastry.
  3. Patyczki do szaszłyków włóż na chwilę do wody. Na wilgotne patyczki nabijaj kolejno kawałek dorsza, plaster cebuli, plaster słoniny oraz plaster cukinii. Kontynuuj do wyczerpania składników.
  4. Piecz na grillu, aż ryba się zrumieni, a jarzyny zmiękną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce Lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE