Dzisiaj jest: Sobota, 01.10.2022 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Grillowane żeberka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 2 kg  żeberek wieprzowych
    Marynata
  • 4 ząbki  czosnku
  • 100 ml  keczupu
  • 100 ml  oleju
  • 1 łyżka  musztardy
  • 1 łyżeczka  przyprawy curry
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżka  ziół prowansalskich
  • 3 łyżki  miodu
  • 100 ml  ciemnego piwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z keczupem, olejem, miodem, piwem, musztardą, curry, papryką, ziołami oraz szczyptą soli i pieprzu.
  2. Żeberka umyj i pokrój na kawałki tak, by każdy miał kostkę. Kawałki mięsa ułóż w marynacie i wstaw co najmniej na dobę do lodówki. Co kilka godzin je obracaj.
  3. Zamarynowane żeberka ułóż na ruszcie i grilluj z obu stron, aż się przyrumienią, a mięso będzie miękkie.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE