Dzisiaj jest: Sobota, 13.08.2022 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Grillowany dorsz na cukiniowym spaghetti


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 430 g  świeżej polędwicy dorszowej bez skóry
  • 2 sztuki cienkie cukinie
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego + olej do posmarowania grilla
  • sok z 1/2 pomarańczy
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • suszone płatki chili
  • sos Worcestershire
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwicę z dorsza umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Podziel rybę na 4 porcje.
  2. Oprósz solą, pieprzem oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Skrop sosem Worcestershire i sokiem z pomarańczy. Włóż do lodówki co najmniej na 60 minut.
  3. Cukinie umyj i osusz. Za pomocą specjalnego nożyka pokrój je na długie paseczki.
  4. Rozgrzej na patelni olej i wrzuć paski cukinii. Oprósz delikatnie solą i płatkami chili. Smaż 3 minuty, mieszając, i odstaw. Cukinia powinna być chrupka.
  5. Posmaruj ruszt olejem i grilluj dorsza.
  6. Wyłóż cukiniowe spaghetti na talerze, ułóż na nim dorsza i podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE