Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Grillowany łosoś z sosem szczypiorkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  łososia
  • oliwa z oliwek
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 200 g  kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotuj sos szczypiorkowy: szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj i wsyp do kwaśnej śmietany. Dolej oliwę z oliwek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Składniki wymieszaj. Sos wstaw do lodówki.
  2. Łososia umyj, osusz i pokrój w paski o grubości 2 cm. Pojedyncze kawałki nabij na patyczki do szaszłyków. Rybę lekko oprósz solą oraz pieprzem, po czym skrop oliwą z oliwek.
  3. Tak przygotowanego łososia grilluj z obu stron. Potrawę podawaj z dodatkiem sosu szczypiorkowego.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE