Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grillowany łosoś z sosem szczypiorkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  łososia
  • oliwa z oliwek
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 200 g  kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotuj sos szczypiorkowy: szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj i wsyp do kwaśnej śmietany. Dolej oliwę z oliwek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Składniki wymieszaj. Sos wstaw do lodówki.
  2. Łososia umyj, osusz i pokrój w paski o grubości 2 cm. Pojedyncze kawałki nabij na patyczki do szaszłyków. Rybę lekko oprósz solą oraz pieprzem, po czym skrop oliwą z oliwek.
  3. Tak przygotowanego łososia grilluj z obu stron. Potrawę podawaj z dodatkiem sosu szczypiorkowego.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE