Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 kawałki łosoś
dzwonka - 2 sztuki cukinia
- 500 ml jogurt grecki
- 2 ząbki czosnek
- 1 pęczek koperek
- 1/2 sztuki sok z cytryny
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinie umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odstaw na 10 minut, po czym odciśnij z nadmiaru płynu. Dodaj jogurt, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
- Łososia oprósz solą oraz pieprzem. Ułóż na ruszcie i piecz na dobrze rozgrzanym grillu przez 5 minut z każdej strony. Gotowego łososia podawaj z sosem z cukinii.
Źródło przepisu: Czas na grill