Dzisiaj jest: Wtorek, 06.06.2023 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grillowany łosoś z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki dzwonka łososia
  • 1 sztuka por
  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki gałązki estragonu
  • sok z cytryny
  • pieprz biały
  • 2 łyżki  oliwy
  • 3 łyżki  masła
  • 1/2 szklanki  bulionu warzywnego
  • listek laurowy
  • 100 g  ryżu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz posiekanym estragonem oraz białym pieprzem. Skrop rybę oliwą. Odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
  2. Warzywa oczyść, umyj, osusz. Marchew pokrój w kostkę, pora pokrój w plasterki. Podsmaż warzywa na rozgrzanym w garnku maśle.
  3. Następnie dodaj listek laurowy, wlej bulion i duś, aż warzywa zmiękną. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Łososia wyjmij z marynaty i grilluj na rozgrzanym grillu z obu stron. Rybę podawaj z jarzynami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE