Dzisiaj jest: Czwartek, 20.01.2022 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Grillowany pstrąg z cytryną i natką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Grillowanego pstrąga z cytryną i natką najlepiej podawać ze świeżym pieczywem i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  pstrąg
    sprawiony
  • sól morska
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 2 sztuki  cytryna
    mała
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 1/3 szklanki  oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Ryby opłucz, osusz i natrzyj wewnątrz solą oraz pieprzem. Jedną cytrynę obierz, pokrój w plastry, a z drugiej wyciśnij sok. Natkę pietruszki opłucz i osusz. Plastry cytryny i natkę włóż do brzuszków ryby.
  2. Sok z cytryny wlej do słoiczka. Dodaj oliwę, zakręć i mocno potrząsaj, aż składniki się wymieszają. Powstałą emulsją posmaruj obficie ryby.
  3. Każdą rybę umieść w łapkach do pieczenia ryb. Grilluj przez 25 minut, często odwracając. Przed podaniem wyjmij z ryb cytrynę i natkę pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje gotowanie


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE