Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grillowany pstrąg z cytryną i natką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Grillowanego pstrąga z cytryną i natką najlepiej podawać ze świeżym pieczywem i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  pstrąg
    sprawiony
  • sól morska
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 2 sztuki  cytryna
    mała
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 1/3 szklanki  oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Ryby opłucz, osusz i natrzyj wewnątrz solą oraz pieprzem. Jedną cytrynę obierz, pokrój w plastry, a z drugiej wyciśnij sok. Natkę pietruszki opłucz i osusz. Plastry cytryny i natkę włóż do brzuszków ryby.
  2. Sok z cytryny wlej do słoiczka. Dodaj oliwę, zakręć i mocno potrząsaj, aż składniki się wymieszają. Powstałą emulsją posmaruj obficie ryby.
  3. Każdą rybę umieść w łapkach do pieczenia ryb. Grilluj przez 25 minut, często odwracając. Przed podaniem wyjmij z ryb cytrynę i natkę pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje gotowanie


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE