Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 kg wołowina
mielona - masło
do smarowania
- Przyprawy:
- 1.5 łyżek pieprz cayenne
- 1 łyżka pieprz czarny
- 1.5 łyżeczek tymianek
- 1.5 łyżeczek czosnek
- 1.5 łyżeczek kminek
zmielony
|
|
Sposób przyrządzania:
- Składniki przyprawy dokładnie wymieszaj.
- Mięso połącz z 3 łyżeczkami przyprawy.
- Uformuj 6 kotletów grubości około 1,5 cm.
- Włóż je do dużego, płaskiego naczynia, odstaw do lodówki.
- Po godzinie wyjmij, posmaruj stopionym masłem, posyp przyprawą (po mniej więcej ćwierć łyżeczki z każdej strony).
- Piecz krótko, na tacce, na bardzo gorącym grillu.