Dzisiaj jest: Niedziela, 06.10.2024 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jagnięcina w marynacie cytrynowej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Polecam! :)

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 70 dag  jagnięcina bez kości
  • sól
    do smaku
    Marynata:
  • 2/3 szklanki  wino białe wytrawne
  • 1/3 szklanki  oliwa
  • 2 sztuki  cytryna
  • 2 ząbki  czosnek
  • 1 łyżka  pieprz czarny
    mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój na kotlety, każdy kawałek rozbij tłuczkiem.
  2. Umyj cytryny, osusz, zetrzyj z nich skórkę na tarce o małych oczkach, wyciśnij sok.
  3. Obierz czosnek, przeciśnij przez praskę.
  4. W dużej misce połącz składniki marynaty, włóż do niej mięso i wstaw do lodówki.
  5. Po 24 godzinach wyjmij z marynaty, osusz papierowym ręcznikiem, lekko oprósz solą.
  6. Piecz na grillu, smarując marynatą.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 34


Zobacz więcej na temat:

jagnięcinaprzepisy na grilla


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE