Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 kg karkówka
- olej
do posmarowania - pieprz
do smaku - sól
do smaku
- Marynata:
- 2 szklanki piwo
- 3 sztuki liście laurowe
- 8 ziarenek ziele angielskie
- 1 łyżeczka kminek
- 6 ziarenek jałowiec
- 5 ziarenek pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Umyte i osuszone mięso pokrój na plastry grubości około 1,5 cm, rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.
- Ułóż w naczyniu, przekładając przyprawami, zalej piwem (tak, by przykrywało mięso).
- Wstaw do lodówki na 24 godziny.
- Wyjmij mięso z marynaty, posmaruj olejem i piecz na grillu, smarując marynatą.