Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 kg karkówka
olej
do posmarowaniapieprz
do smakusól
do smaku
- Marynata:
2 szklanki piwo
3 sztuki liście laurowe
8 ziarenek ziele angielskie
1 łyżeczka kminek
6 ziarenek jałowiec
5 ziarenek pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Umyte i osuszone mięso pokrój na plastry grubości około 1,5 cm, rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.
- Ułóż w naczyniu, przekładając przyprawami, zalej piwem (tak, by przykrywało mięso).
- Wstaw do lodówki na 24 godziny.
- Wyjmij mięso z marynaty, posmaruj olejem i piecz na grillu, smarując marynatą.