Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 40 dag schabu
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 2 sztuki jajka
- 2 sztuki czerwone papryki
- 2 sztuki marchewki
- 5 łyżek szczypiorku
- przyprawa do wieprzowiny
- suszona bazylia
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso zmiel i wymieszaj z jednym jajkiem i bułką tartą.
- Paprykę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, posyp przyprawami i upiecz na grillu.
- Marchewkę pokrój i ugotuj.
- Na porcjach mięsa ułóż paprykę, marchew i szczypiorek. Zwiń i obwiąż sznurkiem. Zanurz w jajku i usmaż na złoty kolor.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka