Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 pęczek szparagi
zielone - 1 sztuka papryka czerwona
- 1 sztuka papryka pomarańczowa
- 1 sztuka cukinia
mała - 1 sztuka papryka jalapeno
mała - 1/2 słoiki oliwki
- 6-8 sztuk pomidorki koktajlowe
- 1 główka czosnek
- 1/2 słoiki sos czosnkowy
- 1/4 sztuki sok z cytryny
- 1/2-1 słoik dressing włoski
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki, cukinię, paprykę jalapeno i pomidorki myjemy i kroimy w cząstki. Szparagi obieramy i pozostawiamy w całości.
- Wszystko smarujemy dressingiem włoskim i wrzucamy na grilla. Pieczemy przez kilka minut po każdej stronie.
- Czosnek przekrawamy na pół i również grillujemy do miękkości. Na talerzu układamy warzywa i czosnek.
- Dodajemy oliwki i wszystko skrapiamy sokiem z cytryną. Sos czosnkowy wlewamy do pojemniczka, który umożliwi samodzielne maczanie warzyw.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl