Dzisiaj jest: Czwartek, 20.01.2022 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z grilla


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Odpowiednio dobrane i ugrillowane warzywa możemy również połączyć w pyszną sałatkę, która nie tylko wspaniale smakuje, ale również pięknie wygląda na stole.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 pęczek  szparagi
    zielone
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  papryka pomarańczowa
  • 1 sztuka  cukinia
    mała
  • 1 sztuka  papryka jalapeno
    mała
  • 1/2 słoiki  oliwki
  • 6-8 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 1 główka  czosnek
  • 1/2 słoiki  sos czosnkowy
  • 1/4 sztuki  sok z cytryny
  • 1/2-1 słoik  dressing włoski

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki, cukinię, paprykę jalapeno i pomidorki myjemy i kroimy w cząstki. Szparagi obieramy i pozostawiamy w całości.
  2. Wszystko smarujemy dressingiem włoskim i wrzucamy na grilla. Pieczemy przez kilka minut po każdej stronie.
  3. Czosnek przekrawamy na pół i również grillujemy do miękkości. Na talerzu układamy warzywa i czosnek.
  4. Dodajemy oliwki i wszystko skrapiamy sokiem z cytryną. Sos czosnkowy wlewamy do pojemniczka, który umożliwi samodzielne maczanie warzyw.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 103


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE