Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z grillowaną brzoskwinią i wędzonym pstrągiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z grillowaną brzoskwinią i wędzonym pstrągiem to przepis na smaczne i szybkie danie.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki  brzoskwinia
  • 200 g  pstrąg
    wędzony
  • 100 g  rukola
  • 3 gałązki  estragon
  • 1 łyżka  ocet winny
    jasny
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Estragon opłucz, posiekaj. Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Ułóż na grillu skórką do góry i piecz przez 7 minut.
  2. Wędzonego pstrąga oczyść z ości, podziel na mniejsze kawałki. Rukolę umyj, osusz i przenieś na talerz. Na niej ułóż grillowane brzoskwinie i rybę.
  3. W miseczce wymieszaj ocet winny, szczyptę soli, estragon, pieprz i oliwę. Powstałym sosem polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE