Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z grillowaną brzoskwinią i wędzonym pstrągiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z grillowaną brzoskwinią i wędzonym pstrągiem to przepis na smaczne i szybkie danie.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki  brzoskwinia
  • 200 g  pstrąg
    wędzony
  • 100 g  rukola
  • 3 gałązki  estragon
  • 1 łyżka  ocet winny
    jasny
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Estragon opłucz, posiekaj. Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Ułóż na grillu skórką do góry i piecz przez 7 minut.
  2. Wędzonego pstrąga oczyść z ości, podziel na mniejsze kawałki. Rukolę umyj, osusz i przenieś na talerz. Na niej ułóż grillowane brzoskwinie i rybę.
  3. W miseczce wymieszaj ocet winny, szczyptę soli, estragon, pieprz i oliwę. Powstałym sosem polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE