Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:

1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
3 sztuki brzoskwinia
200 g pstrąg
wędzony
100 g rukola
3 gałązki estragon
1 łyżka ocet winny
jasny
3 łyżki oliwa
sól
do smaku
pieprz
do smaku
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Estragon opłucz, posiekaj. Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Ułóż na grillu skórką do góry i piecz przez 7 minut.
- Wędzonego pstrąga oczyść z ości, podziel na mniejsze kawałki. Rukolę umyj, osusz i przenieś na talerz. Na niej ułóż grillowane brzoskwinie i rybę.
- W miseczce wymieszaj ocet winny, szczyptę soli, estragon, pieprz i oliwę. Powstałym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Sałatki























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!