Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 3 sztuki brzoskwinia
- 200 g pstrąg
wędzony - 100 g rukola
- 3 gałązki estragon
- 1 łyżka ocet winny
jasny - 3 łyżki oliwa
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Estragon opłucz, posiekaj. Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Ułóż na grillu skórką do góry i piecz przez 7 minut.
- Wędzonego pstrąga oczyść z ości, podziel na mniejsze kawałki. Rukolę umyj, osusz i przenieś na talerz. Na niej ułóż grillowane brzoskwinie i rybę.
- W miseczce wymieszaj ocet winny, szczyptę soli, estragon, pieprz i oliwę. Powstałym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Sałatki